Brigitte van der Burg – VVD

Brigitta van der Burg 001

 

 

 

 

 

 

 

Titel: De Profetes

Uit de Bijbel kennen wij veel profeten, maar geen profetessen. Wel in de klassieke traditie: daar was de profetes van Apollo in Delphi één van de belangrijkste autoriteiten op het gebied van de toekomstvoorspelling.

Is profetie uitsluitend verbonden met een goddelijke bron? Ik denk van niet. Een profeet kan een man óf een vrouw zijn die zo’n enorm inzicht heeft in de realiteit, zo’n diep verstand heeft van politieke verhoudingen en historische processen, en zulke conclusies kan trekken aan de hand van analyse van de menselijke motieven bij het maken van keuzes, dat zo’n persoon daadwerkelijk ook een ware voorspelling kan maken voor de toekomst. Zeker als hij of zij ook degene is die betrokken is bij het maken van beleid en nemen van beslissingen.

Brigitta van der Burg

Zo kwam ze op mij over: een sterke vrouw, met oerkrachten. Een stabiele persoonlijkheid, een anker, een betrouwbare autoriteit. Geen gemakzucht, zij kijkt de realiteit direct in de ogen.

Het portret is geïnspireerd door de Pre-Colombiaanse kunst. Een afstandelijke, maar solide impressie.

Afmetingen: 34×45 cm

Prijs: 850 euro

Leave a Reply