Madeleine van Toorenburg – CDA

Minotaurus

Titel: Het temmen van de Minotaurus

Afmetingen: 50×40 cm

De titel verwijst naar het verhaal van Theseus, de held die volgens de Griekse Mythologie de Minotaurus doodde, een monster dat half mens half stier was. Elke jaar moesten zeven jongens en meisjes geofferd worden als voedsel voor de Minotaurus, totdat Theseus het labyrint, het paleis van het monster dat nog nooit iemand levend heeft verlaten, durfde binnen te dringen om het gevecht met het monster aan te gaan.

 

Madeleine van Toorenburg maakte op mij een indruk van iemand met innerlijke standvastigheid, iemand die met woeste krachten het gevecht durft aan te gaan en tegelijk verzoening en harmonie met haar meebrengt. Een bijzondere combinatie van eigenschappen.

 

Prijs: 1000.-

Leave a Reply