Ybeltje Berckmoes-Duindam- VVD

Pallas Athene

Titel: Pallas Athena

VERKOCHT

Wie is Pallas Athena?

Pallas Athena is één van de voornaamste godinnen uit het Griekse pantheon. Zij is de godin van de heldere hemel, de zuivere bovenlucht (aether). In de Griekse mythologie is zijzelf even rein als die lucht. Zij is vooral bekend als de godin van de wijsheid en godin van de kunst. Daarnaast wordt ze vaak genoemd als godin van de krijgskunst en vrede. Het woord Pallas komt waarschijnlijk van het woord pallein wat ‘met de lans zwaaien’ betekent. Ze wordt in de kunst vooral als een krijgsvrouw voorgesteld met een helm, lans, het schrikbarende hoofd van Medusa op haar borst en de figuur van Nike, de overwinning, in haar hand.

Ybeltje Berckmoes-Duindam

Ze heeft een teder figuur en lijkt licht en kwetsbaar. Een danseres met een poëtische ziel. Maar als ik vraag welke mythologisch figuur haar het meest aanspreekt zegt ze zonder aarzeling: Athena.

Afmetingen: 70×55 cm

Prijs: 1700 euro

Leave a Reply