Marit Maij – PVDA

Marit Maij

Titel: De sterrenjurk van Noet

Wie is Noet?

Noet was de Oud-Egyptische hemelgodin. Volgens de Oud-Egyptische mythologie slokte ze de zon met zonsondergang op, om iedere zonsopgang met veel pijn en gevaar opnieuw de zon te baren. In de Egyptische kunst is haar lichaam over de aarde gebogen en haar lichaam is bedekt met sterren.

Marit Maij

Toen Marit Maij een jong meisje was, droomde ze ervan een astronaut te worden. Ze is politica geworden, maar ook in die rol buigt ze over de aarde – wel vanuit een ander gezichtspunt. Zoals Noet ieder dag opnieuw de zon baart, worden bij de politica ideeën geboren. In het kunstwerk wordt dat door de groeiende ‘ster’ gevisualiseerd: deze groeit, evalueert en neemt vorm totdat ze klaar is om ‘geboren’  te worden. Een foto van de lezende Marit Maij heeft mij geïnspireerd tot dit kunstwerk.

Afmetingen: 100×30 cm

Prijs: 1900 euro

Leave a Reply