Over de kunstenares

portret_diklah_klein

Welkom op mijn website ‘Vrouwen met Standpunt’. Na het afronden van de studie kunstgeschiedenis aan de Hebreeuwse Universiteit in Jeruzalem ben ik naar Nederland gekomen om aan de Universiteit Leiden te specialiseren in de mozaïekkunst van de Romeinse tijd en het Byzantijnse Rijk. Ik verzorg thans colleges aan de Vrije Academie en het HOVO-programma van de Universiteit Leiden en de Vrije Universiteit in Amsterdam waaraan ik ook als promovenda ben verbonden. Mijn missie is de Mozaïekkunst in Nederland te promoten en de kunsthistorisch kennis over Mozaïekkunst in het verleden en heden te versterken.

Mijn promotieonderzoek gaat over productietechnieken van mozaïeken in de Late Oudheid. Bij een mozaïekproductie-sessie in Ravenna, het mozaïekcentrum van Italië, kwam ik in directe aanraking met de oude productiemethodes van mozaïeken. Door mij in die technieken te verdiepen en daarmee te experimenteren, ontwikkelde ik mijn eigen artistieke inzichten. Deze implementeer ik in mijn eigen werk als mozaïekkunstenaar.

Mijn werk is modern en toch geïnspireerd door oude culturen, zoals de oud Egyptische, Babylonische, Perzische en Byzantijnse kunst. Vooral de lijn en kleur van die culturen spreken mij zeer aan. Maar ook de symboliek en iconografie spelen een rol in de keuze van thema’s, motieven en patronen.

Contact: info@psefas.nl

 

Leave a Reply